Yhdistyksestä

Suomen Pimiötaiteilijat ry on vuonna 2016 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, jonka tehtävänä on turvata analogisen mustavalkovedostustaidon säilyminen sekä ylläpitää ja kehittää pimiötyöskentelyn ja -taiteen perinteitä Suomessa. Yhdistys järjestää pimiötila Mörkissä aktiivisesti mustavalkovedostuskursseja ja muita alan tapahtumia.

Vuonna 2016 Suomen Kulttuurirahastolta saadun apurahan turvin yhdistys vuokrasi tilan Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiöltä Vallilan taiteilijatalosta ja remontoi siihen ammattilaistasoisen mustavalkopimiön. Lahjoituksina saadut laitteet on huollettu ja tilaan on rakennettu ilmastointi, vesitekniikka sekä oleskelutila. Lisäsynergiaa yhdistykselle tarjoaa samassa kiinteistössä sijaitseva värivedostusosuuskunta Värinä, joka on keskittynyt edistämään analogista värivedostusta.

Suomen Pimiötaiteilijat toivottaa lämpimästi tervetulleiksi kaikki mustavalkovedostamisesta kiinnostuneet ammattilaiset ja harrastajat. Pimiötila on jäsenille käytettävissä ympärivuorokautisesti. Jäseneksi liittymiseen ei tarvita aiempaa vedostuskokemusta, vaan mukaan voi tulla helposti vaikkapa osallistumalla yhdistyksen kursseille.

Katso lisää jäseneksi liittymisestä.

Katso ajankohtaiset kurssit.

Toimintaa ovat tukeneet:

Hallitus 2017-2018

Puheenjohtaja: Jenni Haili

Varapuheenjohtaja: Pietu Pohjalainen

Toiminnanjohtaja ja rahastonhoitaja: Natalia Kopkina

Jäsenet: Petri Koskensalmi, Jaakko Kilpiäinen, Virpi Stjerna, Arianna Marcon, Jari Eklund