Yhdistyksestä

Suomen Pimiötaiteilijat ry on vuonna 2016 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, jonka tehtävänä on turvata analogisen mustavalkovedostustaidon säilyminen sekä ylläpitää ja kehittää pimiötyöskentelyn ja -taiteen perinteitä Suomessa. Yhdistys järjestää pimiötila Mörkissä aktiivisesti mustavalkovedostuskursseja ja muita alan tapahtumia.

Vuonna 2016 Suomen Kulttuurirahastolta saadun apurahan turvin yhdistys vuokrasi tilan Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiöltä Vallilan taiteilijatalosta ja remontoi siihen ammattilaistasoisen mustavalkopimiön. Lahjoituksina saadut laitteet on huollettu ja tilaan on rakennettu ilmastointi, vesitekniikka sekä oleskelutila. Lisäsynergiaa yhdistykselle tarjoaa samassa kiinteistössä sijaitseva värivedostusosuuskunta Värinä, joka on keskittynyt edistämään analogista värivedostusta.

Suomen Pimiötaiteilijat toivottaa lämpimästi tervetulleiksi kaikki mustavalkovedostamisesta kiinnostuneet ammattilaiset ja harrastajat. Pimiötila on jäsenille käytettävissä ympärivuorokautisesti. Jäseneksi liittymiseen ei tarvita aiempaa vedostuskokemusta, vaan mukaan voi tulla helposti vaikkapa osallistumalla yhdistyksen kursseille.

Katso lisää jäseneksi liittymisestä.

Katso ajankohtaiset kurssit.

Toimintaa ovat tukeneet:

Suomen Kulttuurirahasto
Taiteen edistämiskeskus
Fuugin säätiö
Alli Paasikiven säätiö
Helsingin kaupunki

Hallitus 2019-2020

Puheenjohtaja: Katri Lassila

Varapuheenjohtaja: Natalia Kopkina

Rahastonhoitaja: Riitta Säkö

Jäsenet: Patrick Kuoppamäki, Jenni Haili, Petri Koskensalmi, Iina Gröhn, Jussi Männistö